Usry Abdullah menulis: VitaHibridOne Untuk warga Emas

VitaHibridOne Untuk warga Emas

Apabila sebut saja makanan tambahan atau supplimen, ramai di kalangan rakyat Malaysia mula 'septikal'.  Ramai menjangka bahawa makanan tambahan ini adalah tidak perlu dan membazir saja. 

Tapi tahukah anda bahawa pengambilan makanan tambahan adalah perlu, malah boleh dikatakan wajib kepada setiap lapisan masyarakat Malaysia pada hari ini. Lebih-lebih lagi di kalangan mereka yang memasuki usia warga emas.


Apa kaitannya warga emas dengan makanan tambahan atau supplimen?

Apabila ayah atau ibu kita mula  memasuki usia emas atau bergelar warga emas, risiko untuk mereka mendapat penyakit adalah tinggi. Salah satu sebabnya ialah kerana masalah penyerapan makanan oleh tubuh yang semakin merosot disebabkan oleh faktor usia.

Katakan anda menghidangkan mereka sepinggan nasi, seketul paha ayam dan  sayur.  
Walaupun hidangan itu sudah lengkap dan bertepatan dengan piramid makanan yang disyorkan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia tetapi  apabila kesemua makanan tadi masuk ke dalam  perut, hanya 30% atau 40% saja zat dari makanan yang dimakan itu diserap oleh badan.  Selebihnya tak tahu pergi ke mana. Semuanya keluar semula melalui najis.

Mengapa terjadi begini? 

Sebabnya ialah kerana sistem penghadaman mereka sudah tidak 'efficient' lagi. Jadi walaupun mereka diberi  makanan yang seimbang pada setiap hari tetapi mereka tetap mengalami keletihan dan tidak bermaya. Jika keadaan ini berlarutan, lama kelamaan  mereka akan  mengalami masalah kekurangan zat makanan atau dalam istilah perubatannya dipanggil 'MALNUTRISI".  

Masalah 'malnutrisi' ini kemudiannya akan mendatangkan pelbagai penyakit lain terutamanya penyakit kekurangan sel darah merah (Anemia) dan masalah ini merupakan masalah utama yang dialami oleh kebanyakan warga emas. 

Apabila mereka  mengalami anemia, mereka  akan menjadi cepat letih dan tidak bermaya. Badan pula menjadi semakin susut, kurus dan cengkung. Muka dan kulit pula kelihatan pucat. 

Mereka juga mula sukar untuk menjalankan aktiviti kehidupan harian seperti mengerjakan solat dan amalan-amalan yang lain. Mereka juga cepat penat, mudah mengalami keletihan, mudah marah, sukar memberi tumpuan dan mengalami masalah sakit otot dan  mudah diserang penyakit. 

Jika keadaan  Anemia ini  berpanjangan, ia akan mengganggu fungsi organ penting yang lain seperti otak, jantung, dan buah pinggang.  

Keadaan ini menyebabkan mereka sering keluar masuk hospital. Malah ada yang menjadikan hospital sebagai 'rumah kedua' dan jika anda masih tidak berbuat apa-apa, anda mungkin berisiko untuk kehilangan ayah atau ibu buat selamanya. 


Oleh itu, di samping  memastikan mereka  mengambil makanan yang seimbang, mereka juga perlu diberi suplemen atau makanan tambahan pada setiap hari supaya mereka  sentiasa mendapat zat dan vitamin yang mencukupi.  Imuniti mereka tidak terjejas lagi dan tidak mudah untuk dihidapi oleh penyakit. Mereka juga kekal bertenaga dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan lebih selesa walaupun sudah lanjut usia. 

Dengan ini  mereka  dapat menjalani rutin harian dengan lebih selesa walaupun telah lanjut usia. Mereka juga tidak terlalu kerap keluar masuk hospital lagi.

Menyedari akan perkara ini dan dengan tujuan membantu anda memastikan kesihatan ayah dan ibu anda sentiasa  berada dalam keadaan yang baik,  kami di Norie Care Entrprise ( IPO526542-A) telah mengambil inisiatif  dengan mengeluarkan satu produk supplimen yang dinamakan VitaHibrid One.


Apa itu VitaHibridOne ini?

VitaHibridOne  ialah supplimen khas yang dirumus dari bahan semulajadi. Ia terdiri daripada ekstrak kurma, sarang burung, kolagen, dan kismis yang sememangnya sudah diketahui mempunyai nilai nutrisi yang tinggi dan amat diperlukan oleh tubuh.  Dan untuk menambahkan lagi keunikan produk kami, VitaHibridOne ini telah diperkaya dengan beberapa vitamin terpilih dan zat besi.

Mengapa zat Besi?

Zat besi adalah komponen penting kepada kesihatan seseorang. Zat besi merupakan  komponen atau unsur penting yang diperlukan oleh tubuh kita sewaktu proses pembentukan sel darah merah.   

Jika  kandungan zat besi dalam tubuh kita rendah, badan kita tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang cukup dan inilah punca mengapa kita akan mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah merah) yang diceritakan tadi.  

Dari kajian yang dilakukan, didapati ramai rakyat Malaysia yang mengalami masalah kekurangan zat besi ini, terutamanya di kalangan warga emas dan golongan wanita. 

Lantaran itulah kami memperkayakan VitaHibridOne ini dengan zat besi agar masalah kekurangan zat besi dan anemia dapat diatasi.  Apabila zat besi sudah cukup dalam badan, maka proses pembentukan sel darah merah tidak lagi terganggu dan dengan ini mereka akan kembali cergas dan bertenaga. 


Di samping zat besi, VitahibridOne  juga diperkaya dengan  beberapa  vitamin penting yang lain seperti Vitamin C, D, E dan Kolagen. 

Sebagaimana yang kita sedia maklum, Vitamin C amat penting untuk membina sistem imunisasi badan. Bekalan Vitamin C yang mencukupi akan dapat memastikan ayah dan ibu anda tidak mudah diserang jangkitan kuman. 

Kajian terkini juga mendapati vitamin C  kaya dengan antioksida dan  ia merupakan bahan yang membantu mengurangkan risiko pertumbuhan sel kanser.  Oleh itu, pengambilan vitamin C pada setiap hari dapat membantu menghindari atau mengurangkan risiko mendapat kanser. 

Jadi, untuk mencapai kesan yang ketara, anda perlu mengambil vitamin C ini secara berterusan dan kaedah yang paling sesuai ialah menerusi pengambilan suplemen.  Dengan mengamalkan pengambilan VitaHibridOne ini setiap hari, ayah dan ibu anda akan mendapat cukup kandungan Vitamin C dalam badan mereka.


Manakala fungsi kolagen pula ialah membantu menegangkan kulit dan mengurangkan kesan penuaan. Selain itu, kolagen juga turut memainkan peranan penting untuk kekuatan tulang.  Ini adalah kerana komponen tulang adalah terdiri daripada gabungan kolagen dan satu lagi bahan mineral yang dipanggil hidroksiapatit. Gabungan kedua-dua bahan ini dapat memberikan struktur, fleksibiliti dan kekuatan pada tulang.


Akhir sekali, seperti yang dimaklumkan, VitahibridOne ini mengandungi ekstrak kurma dan kajian  telah membuktikan bahawa kurma mengandungi banyak nutrient yang diperlukan oleh badan.  Antaranya ialah Vitamin A, B1,B2,B7, Asid folik, kalsium dan magnesium.  

Amalan pengambilan kurma atau ekstrak kurma pada setiap hari adalah baik untuk kesihatan kerana ia dapat membantu mencegah beberapa jenis penyakit seperti sembelit, lemah otot, dan sengal-sengal badan.  Selain itu, amalan mengambil kurma setiap hari juga merupakan amalan sunnah dan disukai oleh Rasulullah SAW.

Dengan mengamalkan pengambilan VitahibridOne ini pada setiap hari, anda dapat memastikan tahap kesihatan orang tua anda akan terjamin kerana kandungan bahan  yang terdapat dalam VitaHibridOne ini  dapat  membekalkan  mereka zat dan nutrien yang diperlukan. Dengan ini mereka akan kembali  cergas, sihat dan bertenaga. 


Jadi... Apa tunggu lagi!!  Dapatkan VitaHibridOne sekarang 


Berapa Harga sekotak VitaHibridOne?


Harganya ialah RM95 untuk SM dan RM100 untuk Sabah dan Sarawak
(tidak termasuk postage).


Tapi Tunggu dulu...!!!

Sekarang pihak kami sedang mengadakan promosi untuk produk ini. Jadi, sepanjang tempoh promosi ini, anda tidak perlu membayar RM95 atau RM100 untuk sekotak VitaHibridOne ini

Sebaliknya anda cuma perlu membayar sebanyak  RM65 saja untuk sekotak VitaHibridOne ini bagi mereka yang tinggal di Semenanjung Malaysia dan RM70 sekotak untuk mereka yang tinggal di Sabah dan Sarawak.

 ##  Sila tambah RM8 untuk kos postage...Hanya dengan berbelanja RM1.08 sehari,  anda akan dapat memastikan kedua orang tua  anda  mendapat  kebaikan dari produk kami ini iaitu, kesihatan dan kecerdasan.


Cara pengambilannya juga adalah  mudah.. 

Hanya perlu kemam/hisap dan biarkan tablet VitaHibridOne ini larut di dalam mulut. 

Di samping itu, kami mengesyorkan anda supaya memperbanyakkan minum air masak kerana pengambilan air masak yang lebih ini akan memastikan kelancaran pembuangan dan baik pulih sisa toksin yang tidak diperlukan oleh badan anda Bagaimana untuk membeli VitaHibridOne ini?

Ikuti  saja 3 langkah mudah yang diberikan di bawah.1) Untuk anda yang tinggal di Semenanjung Malaysia: Anda cuma perlu membayar sebanyak  RM73 ( Tujuh Puluh Tiga ringgit sahaja ** harga produk termasuk belanja pos).

Manakala untuk anda yang tinggal di Sabah dan Sarawak, Anda perlu membayar sebanyak RM78 ( Tujuh Puluh Lapan Ringgit sahaja **harga produk termasuk belanja pos) sama ada    menggunakan   Mesin Deposit Tunai  (CDM)  ataupun membuat 'pindahan bayaran' melalui  akaun anda ke akaun  May Bank saya.

               Nama dan nombor akaun saya adalah seperti berikut:

               No. Akaun May Bank  (162106401523)

               Nama : Usry   Bin Abdullah     

                                                 
2) Setelah itu anda 'whatsapp'   resit bukti pembayaran, nama dan alamat anda ke nombor saya  iaitu :  016-5120479 . 


3) Kemudiannya saya akan kirimkan VitaHibridOne ini ke alamat anda menggunakan perkhidmatan courier atau pos laju setelah menerima pengesahan pembayaran dari anda.DAPATKAN VitaHibridOne sekarang...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
No comments:

Penggunaan bahan terlarang dalam kosmetik. Masih ramai yang tidak sedar.

Hari ini terbaca satu komentar dari akhbar tempatan bercerita pasal produk kosmetik yang mengandungi bahan terlarang. Walaupun isu ini...