VitaHibridOne Untuk warga Emas

Di sini saya ingin berkongsi maklumat mengapa individu yang memasuki usia emas perlu mengambil makanan tambahan atau supplement?

Apabila ayah atau ibu anda mula memasuki 'usia  emas', risiko untuk mereka mendapat penyakit adalah tinggi. Salah sebabnya ialah kerana kadar penyerapan makanan oleh tubuh mereka yang semakin merosot.   Masalah ini terjadi kepada semua orang dan ia merupakan proses semulajadi disebabkan oleh faktor usia. 

Apabila kita memasuki usia emas, sistem penghadaman kita tidak lagi 'efficient'  atau cekap. Kesannya, tubuh kita tidak lagi mampu untuk menyerap zat dan kandungan mineral yang terdapat dalam makanan yang dimakan.

Contohnya, katakan anda menghidangkan ayah atau ibu anda sepinggan nasi berlaukkan ayam dan  sayur. 

Walaupun hidangan itu sudah dikira lengkap dan bertepatan dengan piramid makanan yang disyorkan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia tetapi  apabila kesemua makanan itu masuk ke dalam  perut mereka, hanya 20% atau 30% saja zat yang terdapat dalam makanan itu mampu diserap oleh tubuh.  
Selebihnya akan keluar semula melalui najis atau air kencing.

Sebab itulah mereka kerap mengadu letih dan tidak bermaya. Badan juga semakin menyusut, kurus dan cengkung, cepat penat, sukar memberi tumpuan dan mengalami masalah sakit otot dan  mudah diserang penyakit. 

Kesannya, mereka semakin sukar untuk menjalankan aktiviti kehidupan harian seperti mengerjakan solat dan aktiviti harian yang lain. 

Keadaan ini berlaku kerana mereka  mengalami masalah kekurangan zat makanan atau dalam istilah perubatannya dipanggil 'MALNUTRISI" dan jika ia tidak segera diatasi, masalah seterusnya akan lebih serius. Mereka boleh mengalami masalah 'Anemia' atau kekurangan sel darah merah. 

Jika Anemia ini  berpanjangan, ia seterusnya akan mengganggu fungsi organ penting yang lain pula seperti otak, jantung, dan buah pinggang.  

Keadaan inilah yang menyebabkan mereka sering keluar masuk hospital. Malah ada yang menjadikan hospital sebagai 'rumah kedua'. 
DAN jika anda masih lagi tidak berbuat apa-apa, anda mungkin berisiko untuk kehilangan ayah atau ibu buat selamanya. 

Mengikut kajian Kementerian Kesihatan Malaysia, masalah ini merupakan masalah utama yang dialami oleh kebanyakan warga emas.  Oleh itu, di samping  anda memastikan mereka mendapat makanan yang seimbang, mereka juga perlu mengambil suplemen pada setiap hari.   

Dengan ini mereka kekal bertenaga dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan lebih selesa walaupun sudah lanjut usia. Di samping itu, sistem imuniti mereka juga tidak terjejas dan mereka tidak mudah diserang penyakit. Jadi tidaklah mereka kerap keluar masuk hospital.


Menyedari akan perkara ini dan dengan tujuan membantu anda memastikan kesihatan ayah dan ibu anda sentiasa  sentiasa berada dalam keadaan baik,  kami di Norie Care Entrprise (IPO526542-A) telah mengambil inisiatif  dengan mengeluarkan satu produk supplement yang dinamakan VitaHibrid One.

Apa itu VitaHibridOne?

VitaHibridOne  ialah supplement yang dirumus dari bahan semulajadi. 
Ia terdiri daripada ekstrak kurma, Habatusauda, sarang burung, dan kismis yang sememangnya sudah diketahui mempunyai nilai nutrisi yang tinggi dan amat diperlukan oleh tubuh.  Dan untuk menambahkan lagi keunikan produk ini, VitaHibridOne  telah diperkaya dengan  zat besi serta beberapa vitamin terpilih seperti Vitamin C, D, dan E  serta Kolagen.

Sebagaimana yang kita sedia maklum, zat besi adalah komponen penting kepada kesihatan seseorang. Jika  kandungan zat besi dalam tubuh kita rendah, badan tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang mencukupi dan inilah puncanya mengapa kita mengalami masalah  letih, lemah seperti yang diceritakan tadi.  

Di samping itu,  Vitamin C  juga penting untuk membina sistem imuniti badan. Bekalan Vitamin C yang mencukupi akan dapat memastikan imuniti ayah dan ibu sentiasa tinggi dan mereka tidak mudah diserang penyakit seperti selsema, demam atau jangkitan penyakit yang lain.

Kajian juga mendapati vitamin C  kaya dengan antioksida dan  ia merupakan bahan yang membantu mengurangkan pertumbuhan sel kanser.  Oleh itu, pengambilan vitamin C pada setiap hari dapat membantu menghindari atau mengurangkan risiko mendapat kanser. 

Manakala fungsi kolagen pula ialah membantu menegangkan kulit dan mengurangkan kesan penuaan. Selain itu, kolagen juga turut memainkan peranan penting untuk kekuatan tulang.  


Gabungan Vitamin C, D dan E  pula akan membantu mengurangkan kesan penuaan. Walaupun usia mereka semakin bertambah, kulit dan wajah mereka tidak mudah berkedut atau dimamah usia. 


Akhir sekali, seperti yang dimaklumkan, VitahibridOne ini mengandungi ekstrak kurma dan kajian telah membuktikan bahawa kurma mengandungi banyak nutrient yang diperlukan oleh badan.  Antaranya ialah Vitamin A, B1,B2,B7, Asid folik, kalsium dan magnesium.  

Amalan pengambilan kurma pada setiap hari adalah baik untuk kesihatan kerana ia dapat membantu mencegah beberapa jenis penyakit seperti sembelit, lemah otot, dan sengal-sengal badan.  Selain itu, amalan mengambil kurma setiap hari juga merupakan amalan sunnah dan disukai oleh Rasulullah SAW.

Kesimpulannya, dengan mengamalkan pengambilan VitahibridOne ini pada setiap hari, anda dapat memastikan tahap kesihatan orang tua anda terjamin kerana kandungan bahan  yang terdapat dalam VitaHibridOne ini  dapat  membekalkan  mereka zat dan nutrien yang diperlukan. Dengan ini mereka akan kembali  cergas, sihat dan bertenaga. 


Jadi... Apa tunggu lagi!!  Dapatkan VitaHibridOne sekarang 


Berapa Harga sekotak VitaHibridOne?


Harganya ialah RM65 untuk SM dan RM70 untuk Sabah dan Sarawak
(Termasuk  postage...)Hanya dengan berbelanja RM1.08 sehari,  anda akan dapat memastikan kedua orang tua  anda  mendapat  kebaikan kesihatan dan kecerdasan.


Cara pengambilannya juga adalah mudah..  
Hanya perlu kemam@kunyah.  Bagaimana untuk membeli VitaHibridOne ini?


Ikuti  saja 3 langkah mudah yang diberikan di bawah.1) Untuk anda yang tinggal di Semenanjung Malaysia: Anda cuma perlu membayar sebanyak  RM65 ( Enam puluh lima ringgit sahaja ** harga produk termasuk belanja pos).

Manakala untuk anda yang tinggal di Sabah dan Sarawak, Anda perlu membayar sebanyak RM70 ( Tujuh Puluh Ringgit sahaja **harga produk termasuk belanja pos) sama ada    menggunakan   Mesin Deposit Tunai  (CDM)  ataupun membuat 'pindahan bayaran' melalui  akaun anda ke akaun  May Bank saya.

               Nama dan nombor akaun saya adalah seperti berikut:

               No. Akaun May Bank  (162106401523)

               Nama : Usry   Bin Abdullah     

                                                 
2) Setelah itu anda 'whatsapp'   resit bukti pembayaran, nama dan alamat anda ke nombor saya  iaitu :  016-5120479 . 


3) Kemudiannya saya akan kirimkan VitaHibridOne ini ke alamat anda menggunakan perkhidmatan courier atau pos laju setelah menerima pengesahan pembayaran dari anda.DAPATKAN VitaHibridOne sekarang...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
No comments:

HARGA KERETA DAH TURUN, BOLEH LA BUAT HUTANG LAGI.

"Abang, awak tukar je la kereta awak tu. Dah lebih 10 tahun dah awak pakai kereta tu." Tiba-tiba mem besar bersuara. "Aa..Ah....